12 Δεκέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Χαιρετισμός του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ στην Επιστημονική Εσπερίδα «Ματθαίος Βατοπαιδινός: Βιογραφία – εργογραφία – Μουσικολογικά Σχόλια», η οποία διοργανώθηκε από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 στην Αθήνα στο Θέατρο Παλλάς με αφορμή την συμπλήρωση των 170 χρόνων από την κοίμηση του Μοναχού Ματθαίου Βατοπαιδινού (1774 – 1849) και την έκδοση του μουσικού έργου του.

Πέμπτη, 12 Δεκέμβριος 2019 18:07

Παλέψτε και νικήστε

Αγωνιστείτε για τη σωτηρία σας όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά. Παλέψτε, νικήστε, και μη λογαριάζετε τον εαυτό σας άξιο και πάνσοφο. Γιατί έτσι κατηγορείτε τον Θεό πως είναι άσπλαχνος και άσοφος.

Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης

Πέμπτη, 12 Δεκέμβριος 2019 12:14

Πραγματική και συνετή

Εάν ο άνθρωπος από αγάπη προς τον Θεό και χάριν της ενάρετου ζωής δεν έχει περιττή μέριμνα για τον εαυτό του, πιστεύοντας ότι γιʼ αυτόν φροντίζει ο Θεός, αυτή του η εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Θεού είναι και πραγματική και συνετή.

Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ

Πέμπτη, 12 Δεκέμβριος 2019 09:00

Γυρίζει εδώ κι εκεί

Δεν μπορεί ο δεμένος να τρέξει. Ούτε ο νους, που δουλεύει σαν σκλάβος σε κάποιο πάθος, θα μπορέσει να κάνει αληθινή προσευχή. Γιατί σύρεται και γυρίζει εδώ κι εκεί από την εμπαθή σκέψη και δεν μπορεί να σταθεί ατάραχος.

Πέμπτη, 12 Δεκέμβριος 2019 07:12

Είμαι αδιάφορος!

Η χαρά που αισθάνεται ένας πνευματικός άνθρωπος δεν είναι η κοσμική χαρά που επιζητούν πολλοί σήμερα. Να μην τα μπλέκουμε τα πράγματα. Οι Άγιοι είχαν τέτοιου είδους χαρά που ζητούμε εμείς;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Η Εκκλησία της Ελλάδος «ελεύθερα και αβίαστα» αποφάσισε να αποδεχθεί την ανακήρυξη του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2019 15:30

Μην ξεχνάς ποτέ

Αγάπησε, αγάπησε τον Κύριο! Και μην ξεχνάς ποτέ:

Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2019 13:45

Μην ξεχνάς ποτέ

Αγάπησε, αγάπησε τον Κύριο! Και μην ξεχνάς ποτέ: Απόδειξη της αγάπης σου προς Αυτόν είναι η τήρηση των εντολών Του. Αρχή της αγάπης σου είναι η τελωνική ταπείνωση. Πλήρωμα της αγάπης σου είναι η νίκη κατά των δαιμονικών παθών και η κάθαρση της καρδιάς σου.

Ενώ αρχίζουν να επουλώνονται σιγά σιγά οι μεγάλες πληγές από τον καταστροφικό σεισμό της 26ης Νοεμβρίου στην Αλβανία, ο τύπος της χώρας κάνει εκτεταμένες αναφορές στη στήριξη, που συνεχίζει να παρέχει στους σεισμοπαθείς η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σελίδα 1 από 785