18 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Το αυξημένο ουρικό οξύ (υπερουριχαιμία) μπορεί να οδηγήσει σε ουρική αρθρίτιδα (φλεγμονή των αρθρώσεων) και παθήσεις των νεφρών, όπως πέτρες στα νεφρά και νεφρική ανεπάρκεια.

Η συγκεκριμένη ασθένεια χτυπάει έναν στους 200.000 ανθρώπους…

Καθημερινό φαινόμενο είναι οι ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, με συνέπεια εκατοντάδες ασθενείς να περιμένουν 20-25 μέρες μέχρι να βρεθεί το φάρμακό τους, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι δεν το βρίσκουν ποτέ. Το πρόβλημα αυτό, αν και είναι παλιό, όχι μόνο παραμένει άλυτο, αλλά επιδεινώνεται, ταλαιπωρώντας τους φαρμακοποιούς και θέτοντας σε κίνδυνο τους ασθενείς, επισημαίνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικές είναι οι φυτικές ίνες για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, αφού όχι μόνο βοηθά το γαστρεντερικό μας σύστημα αλλά επίσης μπορεί να συμβάλλει στην μείωση της χοληστερόλης όπως και στην διαχείριση του σωματικού βάρους.

Όταν κανείς προσπαθεί να χάσει βάρος, πολλές φορές πέφτει στην παγίδα της υπερβολής.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά με ανακοίνωσή της για τα προβλήματα στις εφημερίες επισημαίνει τις «μαύρες τρύπες» του ΕΣΥ στην Αττική: Υποτυπώδεις δομές, διακομιδές από όλη την Ελλάδα, μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό - «Ξεδοντιασμένο» το Ασκληπιείο, πνίγεται στα ράντζα το Αττικό»

Νέα μελέτη για την παγκόσμια ευτυχία αποκαλύπτει την ηλικία που η ευτυχία κορυφώνεται και αντίστοιχα την ηλικία που νιώθουμε βαθιά απογοήτευση. Δείτε τα αποτελέσματα

Το περίγραμμα της συνεργασίας των ιδιωτών με το δημόσιο σύστημα υγείας (ΣΔΙΤ) έδωσε ο υπουργός Υγείας
Ησυνεργασία των δύο πλευρών θα ξεκινήσει άμεσα διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας για άλλη μία φορά ότι τα ΣΔΙΤ θα ξεκινήσουν σε τρία νοσοκομεία.

Νέα μελέτη για την παγκόσμια ευτυχία αποκαλύπτει την ηλικία που η ευτυχία κορυφώνεται και αντίστοιχα την ηλικία που νιώθουμε βαθιά απογοήτευση. Δείτε τα αποτελέσματα

Στην πιο δύσκολη φάση της έξαρσης της εποχικής γρίπης εισέρχεται η χώρα μας. Ο αριθμός των θανάτων λόγω επιπλοκών της γρίπης που έχουν καταγραφεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας κατά τη φετινή περίοδο, ανέρχονται πλέον στους οκτώ, εκ των οποίων οι επτά δηλώθηκαν την τελευταία εβδομάδα. Οι περισσότεροι είχαν υποκείμενα νοσήματα και αν και ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση, δεν είχαν εμβολιαστεί έναντι της γρίπης.

Σελίδα 1 από 994